Ferie i Spania hemmeligheter og tips

Sunny strender, vakker arkitektur og deilig middelhavsmat – dette er bare en liten del av det som Spania kan tilby reisende. Og slik at turen blir lett og hyggelig, vil våre råd hjelpe deg.

springtime_spain-960x480
Våren i Spania

Når bør du reise til Spania?

Dårlig vær kan ødelegge selv den bra planlagt ferien, så hvis du ikke vil bekymre deg om dette hele tiden, er den beste reisetiden fra mars til juni og fra september til desember. På dette tidspunktet er været i Spania så komfortabelt som mulig, uten plutselige endringer i temperatur og kraftig nedbør, og dessuten er det ikke så mange turister i den tiden.
En annen ting, hvis du vil sole deg. Da blir sommer den ideelle tiden for deg, selvfølgelig. Varmt hav – et godt alternativ for en god tid på kysten og på øyene. Men vi anbefaler deg fortsatt å avstå fra å reise til den sentrale og nordlige delen av Spania, siden om sommeren blir det veldig varmt der.
I sommermånedene finner du ulike helligdager og festivaler i forskjellige regioner i Spania, som San Fermin i Pamplona, ​​som feires 7. juli, og Tomatina i Bunyola – 29. august.

Gratis aktiviteter

Det er ikke nødvendig å planlegge et stort budsjett for aktiviteter i Spania. I dette solrike landet kan du trygt gjøre mange interessante ting uten å betale et krone.

1509
Museer i Spania
 • For eksempel, for å bli kjent med spanske byer under en gratis tur. Så i Madrid arrangeres daglige gratis guidede turer av Sandemans organisasjon, og alle kan registrere seg til å bli med. For å gjøre dette må du på forhånd fylle ut et skjema på organisasjonens nettside eller bare gå til møteplassen 10-15 minutter før starten. Turene holdes daglig kl. 10.00, 11.00, 12.00 og 14.00 og varer 2,5-3 timer. Samlingsstedet er Plaza Mayor, (ikke langt fra Sol metrostasjon). Det blir fortalt på engelsk og spansk.
 • En ekstra gratis tur i Madrid utføres av guider Way Hostel Madrid. Gruppen møtes daglig kl. 11.30 ved døren til vandrerhjemmet og går for å utforske byen. Totalt – omtrent tre timer.
 • Pradomuseet i Madrid
  Gratis adgang fra mandag til lørdag fra kl. 18.00 til 20.00 og på søndager og helligdager fra kl. 17.00 til 19.00.
 • Queen Sofia Museum
  Her vil elskere og kjennere av samtidskunst, for eksempel Salvador Dali, Miro og Picasso, sikkert like det. Gratis adgang er mandager fra 19:00 til 21:00, fra onsdag til lørdag fra kl. 19.00 til 21.00 og søndag fra kl. 13.30 til 19.00.
  18. april, 18. mai, 12. oktober og 6. desember – opptak er gratis hele dagen
 • Thyssen-Bornemisza-museet
  Hvis du er fan av Van Gogh, Caravaggio, Rubens eller Rembrandt, så er Thyssen-Bornemisza Museum ditt valg. Du kan besøke utstillingen gratis på mandager fra kl. 12.00 til 16.00.

Nyt turen!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s